woensdag 16 november 2011

AAS Architecten en 3Dprinting.nl

Jongerenhuisvesting Dierenriemstraat Groningen AAS Architecten heeft in opdracht van Nijestee een ontwerp gemaakt voor Jongerenhuisvesting op de voormalige GAK locatie in Groningen. Het is plan is samen met 29 andere plannen voor studentenhuisvesting van 10 november tot 10 december te bezichtigen tijdens de expositie bouwjong! in de hal van de dienst RO/EZ, Gedempte Zuiderdiep 98, Groningen.



Dit project bestaat uit 330 comfortabele zelfstandige eenheden. Iedere woning beschikt dus over eigen sanitair en keuken. Daarnaast heeft elke woning een royaal venster met twee openslaande deuren. Vanuit de woning heb je zodoende een breed panorama over de stad. Je woont er groots maar intiem en mede door de hoogte is de privacy is gewaarborgd! Een ideale uitvalsbasis richting universiteit en hogeschool een prachtige plek om je sociaal te nestelen. Het project heeft acht woningen per bouwlaag dus je kent elkaar al snel. De fiets wordt overdekt gestald in de entreehal, letterlijk naast de lift. En er is natuurlijk ruimte voor ontmoeting, bijpraten, thee drinken, gezamenlijke feestjes of voetbal kijken rondom de entree of collectieve ruimte aan de daktuin.


Er zijn collectieve ruimten aan de gemeenschappelijk daktuin. Een prachtige locatie voor heerlijk studeren in de zon, een plek waar je even op jezelf kunt zijn of kunt chillen met vrienden. Een rijk gevarieerde omgeving, deels verhard, deels groen. Met zowel overdekte ruimte als plekken in de open lucht. Dit gebied is gedurende het hele jaar te gebruiken en vormt een prettige toevoeging aan bestaande groenzone langs de Wilgenlaan. Het glooiende landschap loopt naadloos over in het groen van de omgeving. Een levendig plek in plaats van betekenisloos groen. De beide hoofdentrees aan Dierenriemstraat en Pleiadenlaan en de entree van de winkel verhogen de sociale controle. De toename van studentenpopulatie is goed voor het winkelcentrum en andere wijkvoorzieningen.



Het project ligt precies halverwege het Centrum en het Zernikecomplex, in het hart van stadsdeelcentrum Paddepoel. Alle faciliteiten dus  binnen handbereik. Vanuit de locatie is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Het nieuwe hoogteaccent zet Paddepoel als stadsdeelcentrum mede op de kaart. Supermarkt op de begane grond verrijkt het winkelaanbod en met de sportvoorzieningen rondom is er voor de student van alles te doen. Het project brengt levendigheid, ook na winkelsluitingstijd. De dynamische nieuwe doelgroep bevorderd gemĂȘleerde bevolkingssamenstelling Selwerd/Paddepoel.


Bron: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten