maandag 17 oktober 2011

Het creatieve proces van 3D printing

3D modelleren wordt voornamelijk gebruikt voor visualisatie doeleinden.

Voor vele ontwerpers begint het creatieve proces met het maken van 2D tekeningen. Om hier een 3D tekening van te maken, moeten deze 2D tekeningen als het ware worden overgetekend in een 3D programma.

Als u al met zo’n 3D programma werkt dan heeft u al een goede basis om mee te beginnen en is 3D printen waarschijnlijk een kleine stap. Voor diegenen die nog niet met een 3D programma hebben gewerkt, kan het lijken alsof het erg moeilijk is om een goed 3D model te kunnen produceren. Gelukkig is het proces om een 3D bestand te tekenen en te printen redelijk simpel en zal vrij snel routine worden.

Het moeilijkste gedeelte van de overgang naar 3D en tegelijk ook het grote voordeel is het begrip van de 3D ruimte en de toepassing ervan in moderne 3D tekenprogramma’s. Het kunnen maken van goede 2D tekeningen is een waardevolle vaardigheid, maar betekent niet dat u gelijk in 3D kunt gaan tekenen. Het navigeren, manipuleren en oriënteren van modellen zal moeten gebeuren met wat meer voorbereiding
en planning dan u gewend bent in 2D.


Het grootste voordeel is dat u niet meer gelimiteerd wordt door een twee dimensionaal vlak. En fouten kunnen moeilijker worden gemaakt, omdat u een echt object aan het tekenen bent en geen aanzichten meer waar verschillen in kunnen ontstaan. Elementen die moeilijk zijn te begrijpen in 2D zijn nu gelijk goed te zien door simpelweg het model even te draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten